Spørgsmål/Svar


1. Hvad er min baggrund for at blive behandler?

Da jeg blev syg af modermærkekræft som 40 årig, ledte jeg efter en behandlingsmetode, der kunne hjælpe mig. Jeg var indstillet til et 20 timers flexjob, for kræftsygdommen havde gjort, at jeg ingen energi havde og ikke kunne håndtere stress. Jeg opdagede bindevævsbehandlingen. Jeg blev mere og mere mig selv, min krop fik det godt, og jeg genvandt min energi og livsglæde.
Jeg fik lyst til at uddanne mig i det, der havde hjulpet mig. Jeg oplever, at bindevævsbehandlingen forener det, jeg selv kan lide: det kropslige, det spirituelle/meditative og den nære samtale. Jeg har nu i mange år arbejdet på fuld tid. 

 

2. Hvad ser jeg, at der virker for ældre mennesker?

Min behandling er meget nænsom, respektfuld og blid, og det oplever jeg, at ældre mennesker har det godt med. Er du oppe i årene, har du muligvis ondt flere steder, og det er ikke altid, du har lyst til f.eks. en dybtgående massage. Du kan måske have kroniske rygsmerter, lungeproblemer eller svært ved at sove. Hos mig kan du få en behandling, ”bare fordi” du trænger til velvære og noget, der er rart. Når du får slappet af i kroppen, sover du bedre, og derigennem vil andre fysiske og psykiske processer blive styrket. Det velbefindende, du kommer til at opleve, vækker din livskraft. 

 

 

3. Hvad virker for mennesker, der er i krise eller stress?

Hvis du er i stress, er dit aktive nervesystem overbelastet. Behandlingen gør, at du kommer i en afslappende, vegetativ tilstand, hvor du genfinder kontakten og nærværet med dig selv. Du skal ikke gøre noget – du skal bare modtage nærvær, berøring og omsorg. 

Hvis du er i krise, har du ofte tænkt dig selv ihjel. Du laver hjulspind og kommer ned i et hul, du har svært ved selv at komme op af. Behandlingen trækker dig ud af det spor, du er landet i, og du får overskud til at se din situation fra andre perspektiver.  

For begge tilstande gælder det, at du er kommet til at overhøre din egen indre stemme. Behandlingen giver dig nogle svar fra din krop, du ikke kan tænke dig frem til. Din krops evne til at skabe selvhelbredelse og resiliens bliver stimuleret både fysisk og psykisk, og du vil føle dig mere robust og stabil i dig selv. 

 

 

4. Hvad er allervigtigst for mig i den behandling, jeg giver?

Det er at etablere en nærværende kontakt med det menneske, der er overfor mig. Man kan sige en ting med ord, men når jeg lægger hænderne på en krop, kan den nogle gange fortælle noget andet. Jeg kan f.eks. møde en klient, der siger, at hun vil forandre et eller andet, men når jeg begynder at arbejde med hendes krop, kan jeg mærke, at den ikke spiller med, for den vil det, den plejer. Min rolle er så at skabe en forbindelse mellem hendes krop og sind, så hun opdager, hvad der er sandt for hende at gøre. 

Det unikke er, at mange af de ord, vi måske ikke har fået sagt, eller de oplevelser, vi ikke har fået bearbejdet, sidder i kroppen. Eller sagt lidt poetisk: ”I en behandling kan man læse de ufortalte historier med sine hænder.” 

Men ikke to behandlinger er ens, så det kan også sagtens være, at der ikke dukker noget op, fordi kroppen bare ønsker velvære og afslapning. Det er selvfølgelig okay. Graden af intensitet og dybde handler om, hvor du som klient er, og hvad du ønsker. Det er dig, der er i fokus, og dig, der bestemmer. 

 

 

5. Hvilken følelse vil jeg gerne have, at du går ud ad døren med, når du har fået en behandling hos mig? 

Mit ønske er, at du skal føle dig set, støttet, afslappet, smertefri og i bedre humør, end da du kom. Du har fået næring til dig selv, og du har fået vakt din egen livskraft til live. Nogle gange kan verden være voldsom, og vi kan også selv være hårde mod hinanden – og os selv, ikke mindst. Især kvinder er slemme til ikke at støtte sig selv. De giver til alle andre, før de giver til sig selv. Når du får en behandling hos mig, får du fat i flere af dine egne ressourcer, og du mærker, hvad der skal til for at støtte dig selv og blive din egen bedste ven.

 

 

6. Hvilken respons får jeg oftest efter, at jeg har behandlet et menneske?

”Hold da op, hvor føler jeg mig afslappet”. Nogle kan næsten ikke komme ned af briksen, fordi de har slappet så meget af. Andre siger: ”Jeg har det som om, jeg er kommet hjem i mig selv eller landet i mig selv”, ”Jeg føler mig levende”, eller ”Det er dejligt at blive set”. Jeg oplever også, at mine klienter får appetit på livet og en lyst til at gå ud i verden. De føler en glæde og lettelse, fordi de har det bedre indeni sig selv. Det er meget opløftende at være vidne til. Hvor lidt der nogle gange skal til for at hente livskraften frem. Vi har den alle sammen til rådighed. Nogle gange skal vi så bare have ”et skub”, så livskraften kan vågne.

 

 

7. Hvilke værdier er vigtige for mig i mit liv?

Det er vigtigt for mig at være autentisk, nærværende og venlig. Når du er venlig overfor dig selv og andre, er du ikke fordømmende. Venlighed får mennesker til at slappe af, føle sig gode nok, og så tør de måske sige det, der ligger i deres hjerte. Af både gode og svære ting. Vi kan jo sidde fast i alle mulige problematikker, og nogle gange kan vi føle, det er pinligt, at vi ikke kan finde ud af at tackle tingene, når nu alle andre ser ud til at kunne finde ud af deres liv. Min oplevelse er dog, at det er de færreste, der har det perfekte liv, selvom det på overfladen kan se sådan ud. 

 

 

8. Hvad er den vigtigste læring, som livet har givet mig? 

Det er helt eksistentielt for mig, at du er nødt til at tage livet i din egen hånd. Det, du ønsker dig i livet, kommer ofte ikke af sig selv. Du er nødt til selv at invitere livet indenfor og gøre noget, så du kan bevæge dig i den retning, du ønsker. Det er også en god ide at overraske dig selv ved at gøre nye ting. Gå ud nogle nye steder. Tal med nogle nye mennesker. Meld dig på et kursus med et tema, du ikke kender. På den måde kan du overrumple dig selv og dine egne parader, for med alderen får vi alle sammen en tryghedszone omkring os, som vi selv må gøre noget for at komme ud af. Jo, større vidde din tryghedszone har, jo sjovere vil du opleve dit liv. Du vil blomstre og trives bedre, for de fleste mennesker mistrives, når livet føles småt og indelukket. 

 

 

9. Hvad har overrasket mig i livet?

At livet er så uforudsigeligt! Det er dejligt, at det ikke altid går, som ”præsten prædiker”. Jeg har lært, at meget mere kan ske, end man måske forestiller sig, især hvis man tager de chancer, livet byder en. Min egen forventning til livet var, at jeg ville blive gift, få to børn, et hus, en bil og et job som sygeplejerske. Da jeg blev syg i år 2000, kom jeg i kontakt med min egen dødelighed, og det vendte op og ned på tingene. Det var en rigtig svær periode, men det var samtidig en stor åbning. Når man tror, at man er udødelig, og at tiden er uendelig, skubber man ting foran sig. Det havde jeg også gjort, men nu opdagede jeg, at jeg måtte løsrive mig fra mit familiemønster, flytte til København og have mere fokus på mine egne drømme. Jeg blev ikke gift og fik børn, men jeg har fået et dynamisk og rigt liv med mange indre og ydre rejser.

 

 


10. Hvad er det vigtigste, hvis man gerne vil have det godt i sin krop?

Jeg synes, det allervigtigste, du kan gøre – for at have det godt i din krop – er at bruge den. Vores krop elsker at blive brugt! Det betyder ikke, at du nødvendigvis skal løbe et maraton eller gå i fitnesscenter flere gange om ugen – det er også fint ”bare” at bruge din krop ved at gå, cykle, svømme og danse. Ind imellem er det faktisk også godt at stresse kroppen ved at give den en udfordring. Selvom stress er noget skidt, er det positivt at blive presset i moderate mængder. Din krop keder sig, hvis du hele tiden gør det samme. Den har brug for at blive udfordret ved f.eks. at lære en ny dans, gå til yoga eller kajakroning. Det er enormt tilfredsstillende og sjovt at lære noget nyt.